XMT-608 серијата Универзален влез Тип Интелигентен Температура контролор

Краток опис:

XMT * 608 серија Интелигентен Температура контролор Операција InstructionⅠ, SurveyThanks за вашиот избор на нашата XMT * 608 серија интелигентни температура controller.XMT * 608 серија интелигентни температура контролер, е двоен ред 3-LED дисплеј, односно вредноста прикажување мерење на температурата ...


детали за производот

Тагови производ

XMT * 608 серија Интелигентен температура контролор

Упатства за употреба

Ⅰ, Анкета

Ви благодариме за вашиот избор на нашите XMT * 608 серија интелигентни температура контролер.

XMT * 608 серија интелигентни температура контролер, е двоен ред 3-LED дисплеј, односно прикажување вредност мерење на температурата (PV) и температурата во собата вредност (SV) во нормален режим, и кога тоа е време за контрола на температурата, односно прикаже вредноста на температурата на мерење (PV) и водење на време одбројува (SV), а исто така обезбеди видови на избор време за контрола метод; контролорот може да влез видови на сигналот што се користат како синоними, го донесе ON / OFF (P = 0 时), контрола на PID, овозможувајќи лесен параметар поставување и практично внесување, е широко се користи во текот на температура автоматски системи за контрола на машини, хемиски, керамика, лесни индустриски, металургијата, скаменување и термичка обработка и така натаму.

Ⅱ, главниот технички индекси

1, Мерење отстапување: ± 0.5F · С ± 1, дополнителни ладна крајот добиените девијација ± 1 ℃

2, влез (можат да бидат избрани): CU50 (-50 ~ 150), PT100 (-80 ~ 600), К (-30 ~ 999), E (-30 ~ 700),

J (-30 ~ 900), Т (199 ~ 400)

3, релеен излез (пасивна) контакт капацитет: AC250V 5A (оптоварување отпор) период од 2 ~ 120s може да се прилагоди.

4, временскиот опсег: 0 ~ 999s или 0 ~ 999m (може да бидат избрани)

5, Возење сигнал излез солидна штафета: Возење електрична струја> 15mA не-оптоварување напон> 12V, период е околу 2S.

6, работа на напојување: 110V ~ 242V, 50Hz Потрошувачка на енергија <3W

7, Работна средина: 0 ~ 50 ℃, релативна humidity≤85%, без кородираат и силни електрични зрачење.

Ⅲ, контролор панел

1, контролор панел (за референца) 2, конекција (за референца)

1

★ контролор " посебна врска и треба да се потврди со случајот " врска и

Ⅳ, значењето на кодот на модел

 XMT -6 □ □ □ 8

 1 2 3 4 5     

1:  димензија на површината

Празна:   160 × 80 × 85 Инсталација дупка 156 × 76      

A:   96 × 96 × 80 Инсталација дупка 92 × 92

D:   72 × 72 × 80 Инсталација дупка 68 × 68        

Е:  48 × 96 × 75 Инсталација дупка 44 × 92

F:  96 × 48 × 75 монтажа дупка 92 × 44         

G:   48 × 48 × 110 Инсталација дупка 44 × 44

S:   80 × 160 × 85 монтажа дупка 76 × 156        

Б : 60 × 120 × 90 Инсталација дупка 56 × 116

L: Стандардна DIN35mm водич начин инсталација             

C : 80 × 120 × 35 ѕид во собата инсталација

: 2  Операција метод на прикажување: "6" со 3 копчиња поставување нежно притисни-прекинувач, двоен ред 3-LED дигитален дисплеј, PID контрола.

3: Дополнителни аларм:

"0" не аларм;   

 '1' горната граница аларм (горна девијација аларм кога тоа е време за контрола на температурата) 

4: Влез :  '8' влезен сигнал може размена бесплатно (без напон и струја  влез)

5: Наставка    празна: релеен излез G: солидна релеен излез T: Време контролна функција

Ⅴ, Внатрешна параметар  лист 5-1

1 2 3 4

po


Протокот на табелата:

2

Ⅵ, операцијата

1, Направете линк контролер со снабдување со електрична енергија, сензор и контрола јамка и направи за напојување, контролорот ќе почне поставување на себе за 1S.

2, По завршувањето на поставување на себе, контролорот ќе влезе во нормален мерење државата, горниот ред PV излогот мерна вредност, долниот ред СВ прозорец дисплеј вредност.

3, првиот мени

А, времето постави вредност модификација

Режим на заедничка контрола на температурата:  Притиснете го копчето ▲ или ▼ за 3s да се измени постави вредност, горниот ред PV вредност на излогот мерење, излогот постави вредност долниот ред СВ, притиснете го копчето ▲ или ▼ за да го менувате, долго време да притиснете може да се забрза плус или минус . По измена, притиснете го копчето SET за да се спаси и да излезете. Ако не притиснете било кое копче, тоа ќе го спаси и да излезете автоматски по 10-ти.

Контрола на владата Време: Притиснете ▲ за 3s да влезат во температурата во собата модификација вредност држава, горниот ред PV излогот параметар внимание "" вредност на параметарот на прозорецот на екранот на долниот ред СВ, притиснете го копчето ▲ или ▼ за да го менувате, долго време да притиснете може да се забрза плус или минус. По измена, притиснете го копчето SET за да се спаси и да излезете. Ако не притиснете било кое копче, тоа ќе го спаси и да излезете автоматски по 10-ти.

★ Б, времето модификација постави вредност (кога е време и контрола на температурата)

Притиснете ▼ за 3s да влезе во определен модификација вредност држава, горниот ред PV излогот параметар внимание "", долниот ред СВ вредност на параметарот на прозорецот на екранот, притиснете го копчето ▲ или ▼ за да го менувате, долго време да притиснете може да се забрза плус или минус. По измена, притиснете го копчето SET за да се спаси и да излезете. Ако не притиснете било кое копче, тоа ќе го спаси и да излезете автоматски по 10-ти.

поставување на внатрешниот параметар (детални однесуваат Sheet5-1)

(1) втор мени

Притиснете SET за 3s да влезе во вториот мени, горниот прозорец ред параметар дисплеј код, вредност на параметарот на прозорецот на екранот на долниот ред, притиснете го копчето ▲ или ▼ за да го менувате, долго време да притиснете може да се забрза плус или минус. По измена, притиснете го копчето SET за да се спаси и да излезете. Ако не притиснете било кое копче, тоа ќе го спаси и да излезете автоматски по 10-ти.

(2) Во третиот мени

Притиснете SET + ▲ да влезе во третото мени, поставување метод е иста како погоре.

4, Поставување на себе

Првиот сет на фиксна вредност,  а потоа влезете во менито, во собата на, во светло е вклучено, контролорот влегува во поставување на себе држава,  во собата се врати разликата околу 0,5 ~ 1 , тука е контролорот на контрола на вклучување / исклучување, по три пати осцилација, ,, нов параметар може да се потврди и зачувани, AT светлина излегува, контролорот да се ресетира и да влезе во државната контрола.  

★ 6, функција за контрола на времето (кога е време и контрола на температурата):

Исечете страна време за контрола во секое време, времето ќе се врати на почетна состојба; Кога добивање на време за контрола страна, контролорот ќе работи во согласност со подесување на времето истекува.

o

,F AULT А nalysis  и C learance

XMT * 608 донесуваат напредни процесот на производство, и имаат строга тест пред да замине фабрика, тоа се подобри сигурноста на вообичаениот виновник на метар .На предизвикани од погрешно работење или параметар поставување .Ако најде вина не можат да се справат со тоа, ве молиме рекорд него, и контактирајте со застапникот или со нас. Лист 7-1 е вообичаена грешка на XMT * 608 во секојдневната примена:

Sheet7-1 Заеднички отстранување грешка

zh

★ Напомена: Нашата компанија ќе се подобри технологијата на производот, дизајн и спецификација, тоа е да се потврди на објектот.

Во прилог 1: Изјава на параметарот внимание метар писмо и на англиски јазик писмо

2

  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи